Οικονομία

Η συνάντηση δύο γυναικών με οικονομική επιρροή

Αριστερά η κυρία Βασιλική Λαζαράκου και δεξιά η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συναντήθηκαν για να συζητήσουν πολιτκές και στρατηγικές ενίσχυσης του γυναικείου επιχειρείν

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου είχαν συνάντηση την Τρίτη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οι δύο γυναίκες που κατέχουν θέσεις οικονομικής εξουσίας συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασίας.

Η κ. Μάνη και η κ. Λαζαράκου εστίασαν στην ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικών και στρατηγικών που θα στηρίζουν ενεργά το γυναικείο επιχειρείν και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεχή συνεργασία και διάλογο, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στον ν. 4706/2020 για την Εταιρική Διακυβέρνηση, μια σημαντική επίτευξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε συνέχεια πρωτοβουλιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπό την προεδρία της κ. Λαζαράκου. Με διάταξη του παραπάνω νόμου, ορίστηκε για τις εισηγμένες εταιρείες η υποχρέωση εκπροσώπησης ανά φύλο, σε ποσοστό που δεν υπολείπεται του 25% του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Ως αποτέλεσμα, ενισχύθηκε η διαφάνεια στην ελληνική κεφαλαιαγορά και υπήρξε σημαντική πρόοδος σε πολλά συναφή θέματα, μεταξύ των οποίων και η ενδυνάμωση της ισότητας στον επιχειρηματικό χώρο.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης και εφαρμογής ενισχυμένων προγραμμάτων και πολιτικών που στοχεύουν στην τόνωση και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών, χρηματοδοτήσεων και δικτύων υποστήριξης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu