Τουρισμός

Η Τήνος «κερδίζει» τον βρετανικό και γαλλικό Τύπο

Δημοσιεύματα που προτρέπουν τους αναγνώστες να την εξερευνήσουν

Το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί που παλιότερα είχε εγκλωβιστεί στην πιο θρησκευτική του πλευρά, αλλά πλέον ανακαλύπτεται ολοένα και περισσότερο για τη γαστρονομία του, τις παραλίες του και τα χωριά του, χτίζει φήμη που ταξιδεύει όλο και περισσότερο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ξένα μέσα από τη Γαλλία και τη Βρετανία έκαναν ειδική μνεία στην Τήνο με δημοσιεύματα που προτρέπουν τους αναγνώστες να την εξερευνήσουν.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express αναφέρει συγκεκριμένα «Όσοι αναζητούν τις ομορφιές της Ελλάδας χωρίς να χρειάζεται να παλέψουν για χώρο στην παραλία και τραπέζι σε εστιατόρια με άλλους τουρίστες, θα πρέπει να επισκεφτούν το νησί της Τήνου». Μιλώντας για το τι κάνει το νησί τόσο ελκυστικό, η Catherine Garvey του Barrhead Travel γράφει: «Η Τήνος παράγει το δικό της κρασί, ελαιόλαδο και τυρί και έχει μια αναδυόμενη γαστρονομική σκηνή. Με ένα από τα καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στην Ελλάδα στο βορρά και γραφική ποδηλασία, ταιριάζει και σε όσους αναζητούν δράση». Προσθέτει, μάλιστα, ότι η Τήνος είναι εύκολα προσβάσιμη από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο προς τη Μύκονο.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας the Sun έκανε το δικό της αφιέρωμα αναφέροντας «Η Τήνος λέγεται ότι είναι η πνευματική καρδιά της Ελλάδας λόγω του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Υπάρχουν πολλά άλλα μοναστήρια και τόποι θρησκευτικής λατρείας, διάσπαρτα σε όλο το νησί. Εκτός από την παγκοσμίου φήμης εκκλησία, η Τήνος φημίζεται για τα ορεινά χωριά της, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Καρδιανή, όπου θα δείτε ασβεστωμένα κτίρια με μπλε λεπτομέρειες.

Εκτός από τις εκκλησίες, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε, συμπεριλαμβανομένων πολλών παραλιών. Λέγεται ότι υπάρχουν 16 παραλίες στο νησί, με μερικές από τις πιο όμορφες να βρίσκονται στο νότιο άκρο. Μία από αυτές είναι και η παραλία του Αγίου Ιωάννη Πόρτο, με κρυστάλλινα νερά και απαλή λευκή άμμο. Η παραλία του Αγίου Σώστη έχει επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά, συν ένα beach bar και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλές ταβέρνες. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί, όπως οινικές διαδρομές, πεζοπορία».

Τέλος, το αφιέρωμα του γαλλικού ταξιδιωτικoύ περιοδικού Quand Partir αναφέρει «Σε αντίθεση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, η Τήνος είναι πάνω από όλα τόπος προσκυνήματος με τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της». Αναφέρεται ότι είναι γνωστή ως «το νησί της Παναγίας» με τον αφιερωμένο τόπο λατρείας της Παναγίας Ευαγγελίστριας, ενώ ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των σημαντικότερων επισκέψιμων σημείων, όπως ο Βόλαξ, ο Πύργος, το Εξώμβουργο, η Μονή Κεχροβουνίου, ο Ταραμπάδος με τους Περιστεριώνες και, φυσικά, η πόλη της Τήνου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu