Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν τέλος για την εταιρεία που θέλει να μειώσει το χρέος της
Η Vodafone πούλησε ένα άλλο τμήμα 10% της συμμετοχής της στην εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας , την Vantage Towers, για 1,3 δισ. ευρώ. Η πώληση αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε το 2022 , όταν πούλησε ένα σημαντικό μερίδιο στην KKR και στην Global Infrastructure Partners (GIP) της Vantage Towers.
Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει στα 32 € ανά μετοχή, την ίδια τιμή με την αρχική συναλλαγή, που ανακοινώθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2022.
Η Vodafone έχει μεταβιβάσει το 81,7% της συμμετοχής της στη Vantage σε μια κοινή επιχείρηση με KKR και GIP, που ονομάζεται Oak Holdings.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας από τις πωλήσεις τμημάτων της συμμετοχή της στη Vantage Towers έχουν ανέλθει στα 6,6 δισ. ευρώ μετά και την τελευταία πώληση.
Η Vodafone είπε ότι τα έσοδα από την πώληση θα βοηθήσουν την εταιρεία να μειώσει το συνολικό χρέος.
«Τα έσοδα από αυτήν την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για απομόχλευση και θα μειώσουν το Καθαρό Χρέος/Προσαρμοσμένο EBITDAaL κατά 0,1 φορές, το οποίο είναι σύμφωνο με τον στόχο της Vodafone να λειτουργεί στο χαμηλότερο μισό του εύρους μόχλευσης 2,25x – 2,75x», δήλωσε η Vodafone σε σχετική ανακοίνωση.
Μετά την τελευταία συναλλαγή, η Oak Holdings κατέχει σήμερα το 89% των μετοχών της Vantage Towers, ενώ η Vodafone κατέχει πλέον το 50% της Oak Holdings.
Η Vantage Towers διαθέτει 84.600 κεραίες τηλεφωνίας σε 10 ευρωπαϊκές αγορές.
Ορισμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν πουλήσει περιουσιακά στοιχεία υποδομής, όπως πύργους κινητής τηλεφωνίας, συχνά μέσω συμφωνιών πώλησης και επαναμίσθωσης, προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος ή να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων του δικτύου τους.
Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ευρέως ότι η αμερικανική Verizon εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης έναντι 3 δισ. δολαρίων έως και 6.000 κεραιών τηλφωνίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LG Εlectronics: Μειωμένα έσοδα και λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο του 2025
- Υπόθεση Αμαλιάδας: Στον εισαγγελέα η 25χρονη που συνελήφθη για τον θάνατο των βρεφών
- Ζαχαράκη: Τελευταία ευκαιρία για 35.000 “αιώνιους” φοιτητές, θα διαγραφούν 290.000
- ΕΛΑΣ: Μεγάλη κινητοποίηση για ύποπτο φάκελο έξω από τη Βουλή
- ΔΥΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης
- Γιατί η Dolce&Gabbana μπαίνει μέσα στο Roblox για να προσεγγίσει τη νέα γενιά
- Demo ΑΒΕΕ: Τα επόμενα βήματα μετά την ίδρυση της νέας θυγατρικής στη Γαλλία
- Κίνα: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για συμφωνίες που θα την “πετάξουν” εκτός αλυσίδας εφοδιασμού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις