Διεθνή

Ιαπωνία: Ιστορικό ρεκόρ για τον αριθμό των ξένων επισκεπτών σε ένα μήνα το Μάρτιο

Ο μηνιαίος αριθμός επισκεπτών στην Ιαπωνία ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 από τον περασμένο Οκτώβριο

Πάνω από τρία εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες πήγαν στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, ιστορικό ρεκόρ σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο εθνικός οργανισμός τουρισμού (JNTO).

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 69,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 11,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, την περίοδο πριν από την Covid που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Είναι η πρώτη φορά που ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών σε ένα μήνα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον JNTO.

Εκτός της ισχυρής ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού μετά τα χρόνια της πανδημίας, η περίοδος της άνθισης των κερασιών στην Ιαπωνία και η περίοδος του καθολικού Πάσχα στο εξωτερικό συνέβαλαν στο ρεκόρ αυτό.

Όπως και η τωρινή σημαντική εξασθένηση του γεν σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, που καθιστά την Ιαπωνία μια σχετικά φθηνή αγορά για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

Η μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών τον Μάρτιο προήλθε από τη Νότια Κορέα (663.100 άτομα, +13,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019), αλλά πολύ πιο σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στους επισκέπτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ (+64,3%) και τις ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία (+66,1%).

Ο μηνιαίος αριθμός επισκεπτών στην Ιαπωνία ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 από τον περασμένο Οκτώβριο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu