Για τις «δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις συγγενών και άλλων σε τηλεοπτικά κανάλια, με τις οποίες δικάζονται και καταδικάζονται επίλεκτα μέλη της ιατρικής κοινότητας», επισημαίνει ο ΙΣΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για τις «αυτόκλητες δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις συγγενών και άλλων σε τηλεοπτικά κανάλια, με τις οποίες δικάζονται και καταδικάζονται επίλεκτα μέλη της ιατρικής κοινότητας κατά το δοκούν».
Στην επιστολή, με αφορμή την υπόθεση Καλλιάνου, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεται ενώπιον μας το φαινόμενο των τηλεδικών. Εξελίσσεται μία δίκη όπου ο καθένας, είτε είναι γιατρός είτε όχι, είτε γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά και τα ιατρικά δεδομένα είτε όχι, εκφράζει τις απόψεις του για συγκεκριμένα περιστατικά. Αρμόδια να κρίνουν είναι μόνο τα διοικητικά όργανα και δικαστήρια».
Ο ΙΣΑ τονίζει επίσης ότι «αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να βάλει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα που ενδεχόμενα αναίτια και πάντως- με βεβαιότητα- χωρίς απτές αποδείξεις επιχειρούν να εξευτελίσουν ιατρούς που δίνουν την καθημερινή μάχη για τον Έλληνα ασθενή και αμαυρώνουν το κύρος του Έλληνα ιατρού συλλήβδην.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξέχουσας σημασίας ζήτημα που άπτεται του δημοσίου συμφέροντος και αφορά στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για πτώση των τιμών της βενζίνης το καλοκαίρι
- Πέθανε ο Μάρκ Μόμπιους, ο θρύλος των αναδυόμενων αγορών
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση Αποφάσεων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- ΟΛΘ: Αυξημένα κατά 9,7% τα καθαρά κέρδη στα 30,8 εκατ. ευρώ το 2025
- Τουρκία: Στους 9 οι νεκροί από τη νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Νεκρός ο 14χρονος δράστης
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση Ο.Λ.Θ. Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τις πιο βαριές οι μετοχές των ειδών πολυτελείας
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









