Ο Τραμπ ανέστειλε για 75 ημέρες την εφαρμογή του νόμου Μπάιντεν που απαγόρευε τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου να ιδρύσουν ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αγοράσει το TikTok.
Η εφαρμογή αυτή, που έχει περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας στις 19 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, όταν εφαρμόστηκε ο νόμος που απαιτεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, την κινεζική ByteDance, να την πουλήσει, για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, ο Τραμπ υπέγραψε άλλο εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο ανέστειλε για 75 ημέρες την εφαρμογή αυτού του νόμου.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συζητά με διάφορους επενδυτές την εξαγορά του TikTok και πιθανότατα θα λάβει μια απόφαση για το μέλλον της δημοφιλούς εφαρμογής την Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις