Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Οριακή αύξηση της ανεργίας, έφτασε στο 4,2%

Σύμφωνα με το Reuters, οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 6%

Στο 4,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) στην έκθεσή της.

Πτώση σημείωσε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο το ποσοστό απασχόλησης για τα άτομα ηλικίας 16 έως 64 ετών το οποίο διαμορφώθηκε στο 74,5%. Το ποσοστό οικονομικής αδράνειας ξεπέρασε τις ετήσιες εκτιμήσεις και προσγειώθηκε στο 22,2%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ο εκτιμώμενος αριθμός των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 13.000, στις 916.000. Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν το τρίμηνο για 21η συνεχή περίοδο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 6,0% τους τρεις μήνες έως το τέλος Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε προβλέψει ότι η αύξηση των τακτικών μισθών – οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της Τράπεζας της Αγγλίας καθώς εξετάζει πότε θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια – θα επιβραδυνόταν στο 5,8% από 6,1% την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu