Επιχειρήσεις

Intersport: Έφθασε τα 110 καταστήματα σε τέσσερις χώρες και συνεχίζει…

Ο Πρόεδρος της Fourlis, εταιρεία της οποίας είναι η Intersport, Βασίλης Φουρλής

Χρονιά επέκτασης και ανανέωσης και το 2024 - Σε ποιες περιοχές εστιάζει η εταιρεία

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού υφιστάμενων καταστημάτων και διεύρυνσης του δικτύου πωλήσεων με νέα σημεία βρίσκεται και το 2024 η Intersport, εταιρεία του ομίλου Fourlis που εστιάζει στη λιανική πώληση αθλητικών ειδών και γενικότερα αξουσουάρ για δραστηριότητες εντός εκτός σταδίων και γηπέδων.  Ετσι, μετά το άνοιγμα νέων καταστημάτων το 2023 (τρία στην Ελλάδα σε σε Παγκράτι, Σέρρες και Κατερίνη και ένα στη Ρουμανία στο Lemon Park retail park), η εταιρεία συνεχίζει να αξιοποιεί την δυναμική, που διαμορφώθηκε μετά την πανδημία.

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια νέων καταστημάτων, σε περιοχές που η εταιρεία δεν είχε παρουσία ενώ συνεργεία έχουν αναλάβει τη δουλειά της αναβάθμισης και τεχνολογικά και των χώρων υφιστάμενων καταστημάτων.

Μέσα στον Απρίλιο άνοιξε το νέο κατάστημα στη Μυτιλήνη, το οποίο ήταν 60ό για την Intersport στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα συνεχίζεται η επέκταση στην Ρουμανία, όπου πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε το 34ο κατάστημα στη Ρουμανία, στην πόλη Sibiu.

Μετά από αυτά τα εγκαίνια, το δίκτυο καταστημάτων Intersport σήμερα συνολικά σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται 110 καταστήματα (60 Intersport στην Ελλάδα, 34 στη Ρουμανία, 10 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο).

Αττική, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο

Κατά όσα αναφέρουν πηγές από την εταιρεία, για το 2024 έχει ήδη ανακαινιστεί το κατάστημα Intersport στην περιοχή του Γέρακα και την ίδια στιγμή έλαβε χώρα η ανακαίνιση και η μεταφορά του σημείου πώλησης στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα.

Για το υπόλοιπο του έτους δρομολογούνται εργασίες σε καταστήματα της βορείου Ελλάδος, των νησιών και της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του ομίλου Fourlis για το 2023 ανήλθαν σε €535,1 εκ. το 2023 από €501,4 εκ. το 2022 (+6,7% σε ετήσια βάση). Σε συγκρίσιμη βάση, δηλαδή εξαιρουμένων των πωλήσεων από τις εταιρείες «The Athlete’s Foot» και «Intersport Turkey», προκύπτει διψήφια αύξηση πωλήσεων +10%.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, αυτή η αύξηση των πωλήσεων υποστηρίζεται τόσο από τον κλάδο ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (καταστήματα ΙΚΕΑ), όσο και από τον κλάδο αθλητικών ειδών (καταστήματα INTERSPORT) και αποδίδεται σε στρατηγικές πρωτοβουλίες και στις αυξητικές τάσεις της αγοράς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu