Διεθνή

ΗΠΑ – βαθαίνει η κρίση: Αποσύρεται ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο βουλευτής της Λουιζιάνα Στιβ Σκαλίζ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη του κόμματός του, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των λεγόμενων μετριοπαθών και των τραμπικών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης πως αποσύρει την υποψηφιότητά του, με το σώμα, παραλυμένο για πάνω από μια εβδομάδα, να βυθίζεται κι άλλο στην κρίση.

Ο βουλευτής της Λουιζιάνα Στιβ Σκαλίζ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος εξασφάλισε άτυπα σε ψηφοφορία το χρίσμα του κόμματός του για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Μακάρθι μετά την καθαίρεση του τελευταίου την 3η Οκτωβρίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη (217 ψήφοι), εξαιτίας των αδελφοκτόνων συγκρούσεων μεταξύ των λεγόμενων μετριοπαθών και των τραμπικών στο GOP.

«Μόλις μοιράστηκα με τους συναδέλφους μου το ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του ‘speaker’», είπε ο κ. Σκαλίζ σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχει δουλειά να γίνει ακόμη», είπε προσθέτοντας δηκτικά πως «ορισμένοι» έχουν δικούς τους σκοπούς που προωθούν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ξόδεψαν ώρες διαπραγματευόμενοι κεκλεισμένων των θυρών χθες αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον διχασμό και να ψηφίσουν τον κ. Σκαλίζ. Δεν αντέχουν περισσότερες από τέσσερις αποσκιρτήσεις, καθώς ελέγχουν το σώμα με οριακή πλειοψηφία (221-212).

Η Βουλή παραμένει επομένως χωρίς πρόεδρο για δέκα ημέρες, μετά την ιστορική παύση του κ. Μακάρθι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu