Επιδιώκει στρατιωτική κλιμάκωση στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών
Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε σήμερα το λιβανέζικο, σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ότι επιδιώκει τη στρατιωτική κλιμάκωση στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, με κίνδυνο να παρασύρει τον Λίβανο στον πόλεμο, έπειτα από τις νέες ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ισραήλ και μαχητών της οργάνωσης.
«Η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά από τον οποίο κινδυνεύει να χάσει πολλά», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
Η ένταση στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οξύνθηκε περαιτέρω χθες Σάββατο μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν έξι μαχητές της Χεζμπολάχ.
Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ έκανε λόγο από την πλευρά του για τον θάνατο ενός μέλους του.
Από την ισραηλινή πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Εξάλλου δύο Ταϊλανδοί εργάτες γης επίσης τραυματίστηκαν.
«Το κράτος του Λιβάνου είναι πραγματικά έτοιμο να διακινδυνεύσει ό,τι έχει απομείνει από τη λιβανέζικη ευημερία και κυριαρχία προς όφελος τρομοκρατών της Γάζας, του Ισλαμικού Κράτους της Γάζας;», διερωτήθηκε ο Κόνρικους.
«Είναι ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να θέσουν οι λιβανέζικες αρχές και στο οποίο πρέπει να απαντήσουν», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά τώρα στον Σχίνο Λουτρακίου – Επί ποδός η Πυροσβεστική
- Εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο: 56χρονη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο
- Νάγκελ: Οι τιμές θα μείνουν υψηλές ακόμη και αν λήξει σύντομα ο πόλεμος στο Ιράν, δεν θα επιστρέψουν…
- Axios: Ο Τραμπ «δένει» συμφωνία με το Ιράν και αδειάζει τον Νετανιάχου
- Κομισιόν: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία SAFE για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας
- ΗΑΕ – Ιράν: Παρασκηνιακή συμφωνία για αποδέσμευση 20 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα τον τερματισμό επιθέσεων
- ΗΠΑ: Πράσινο φως από το υπ. Δικαιοσύνης στο mega deal Paramount – Warner Bros
- Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα μας αναγκάσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








