Ξεπέρασε σε όρους χρηματιστηριακής αξίας τη Microsoft
Οι τιμές των ασιατικών μετοχών τεχνολογίας που κατασκευάζουν τσιπ σημείωσαν άνοδο την Τρίτη το πρωί μετά το νέο ρεκόρ της Nvidia, η οποία συνεχίζει να οδηγεί το ράλι των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης.
Οι μετοχές που ήταν συνδεδεμένες με τους προμηθευτές της Nvidia καθώς και με άλλες εταιρείες τσιπ βρέθηκαν πάνω στο κύμα της ανόδου, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε στην Ασία. Οι μετοχές της νοτιοκορεατικής εταιρείας παραγωγής chip SK Hynix, η οποία κατασκευάζει τσιπ μνήμης για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia αυξήθηκαν 2,8%.
Η Samsung Electronics, η οποία αναμένεται να κατασκευάζει τσιπ για ορισμένα προϊόντα της Nvidia, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται 0,5%.
Η μετοχή της ιαπωνικής εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Tokyo Electron αυξήθηκε 5%, η Advantest κέρδισε 3,8% και η Renesas Electronics αυξήθηκε πάνω από 4%.
Ο ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας SoftBank Group, η οποία κατέχει μερίδιο στον σχεδιαστή τσιπ Arm, έκανε άλμα έως και 6,4%.
Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 2,4% για να κλείσουν στα 138,07 δολάρια, ξεπερνώντας το υψηλό της 18ης Ιουνίου (τα 135,58 δολάρια), ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 3,4 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας της Microsoft. Ετσι έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στη Wall Street μετά την Apple.
Οι μετοχές της Nvidia έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 180% φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Basketgate: Τέταρτη προφυλάκιση o Κορομηλάς για το σκάνδαλο στο μπάσκετ, με «βραχιολάκι» Τσαρούχα, Πηλοΐδης
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δυναμικό comeback με ράλι στις μετοχές και άλμα για τον Stoxx 600
- Πιερρακάκης με Καραμανλή στη ΣΕΚΕ: «Πετύχαμε πιο ήπιες αυξήσεις στη φορολογία των καπνικών προϊόντων από το 2036»
- Απόβαση των ισχυρών hedge funds στην Αθήνα: Μετά τις Rokos και Millennium, στο «παιχνίδι» και η Capula
- Microsoft: Πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης για περίπου 60.000 επιλέξιμους εργαζομένους
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








