Κυρίως λόγω των αυξανόμενων φόβων μετάδοσης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας
Η JP Morgan αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στο 9,7% από 6% το 2023.
Επίσης, αύξησε την πρόβλεψή της για τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ασία στο 10% από 4,1% — το ποσοστό αυτό μειώνεται σε μόλις 1%, εάν εξαιρεθούν τα ακίνητα στην Κίνα.
Η τράπεζα αναμένει ότι τα ακίνητα στην Κίνα θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όλων των όγκων αθέτησης υποχρεώσεων στα ομόλογα υψηλής απόδοσης των αναδυόμενων αγορών το 2023, ακολουθούμενα από το 35% σε ρωσικές εταιρείες και 12% από τους εκδότες της Βραζιλίας.
Η JPMorgan αύξησε το ρίσκο για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, κυρίως λόγω των αυξανόμενων φόβων μετάδοσης από μια πιθανή χρεοκοπία της Country Garden και συνολικά από την αστάθεια στον τομέα των ακινήτων της Κίνας.
Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων προειδοποιεί ότι η Country Garden έχει πολύ μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο από την China Evergrande Group, η οποία χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους τον Μάρτιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








