Άρον άρον αποσύρει την πρόταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα η αμερικανική τράπεζα JP Morgan με αφορμή το sell-off που έχουν υποστεί οι εγχώριοι τίτλοι από την αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα. Η αμερικάνικη τράπεζα στοπάρει με ζημιά τις θέσεις της στο σχετικό trade στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, αγορά δηλαδή μιας θέσης σε ελληνικούς τίτλους και ισόποση πώληση μιας θέσης στα πορτογαλικά δεκαετή ομόλογα.
Η εξηγεί ότι τα εγχώρια ομόλογα δέχτηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κάτι που ωστόσο η ίδια δεν μπορεί να δικαιολογήσει βάσει των θεμελιωδών δυνάμεων και πιθανότατα οφείλεται στη ρηχότητα της αγοράς σε όρους αξίας συναλλαγών. Η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και μικρές κινήσεις μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές των ομολόγων.
Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών εκτιμά πως θα κινηθούν πολύ υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις στις 180 μ.β το Μάρτιο, στις 170 μ.β τον Ιούνιο, στις 170 μ.β το Σεπτέμβριο και στις 180 μ.β το Δεκέμβριο.

Οι προβλέψεις για την οικονομία παραμένουν αναλλοίωτες σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά, με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, πληθωρισμό στο 1%, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ και ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








