Η JP Morgan θέτει το στόχο για τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών για το 2022 στις 1.300 μονάδες στο βασικό της σενάριο και πολύ υψηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση του δείκτη. Ταυτόχρονα, παρ ότι αποφεύγει να πάρει ευθέως θέση για την τιμή στόχο του εγχώριου δείκτη MSCI, εκτιμά με δύο άλλες μεθόδους αποτίμησης ότι το ανοδικό περιθώριο για τις eλληνικές μετοχές του δείκτη MSCI Greece είναι κατά μέσο όρο 9%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο που εμφανίζουν οι αναδυόμενες αγορές. Παρόλα αυτά δεν προβαίνει σε κάποια σύσταση, είτε θετική είτε αρνητική. για τις εγχώριες μετοχές του δείκτη αναφοράς των ξένων διαχειριστών.
Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα είναι άκρως ικανοποιητικές σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές, πλην του πληθωρισμού που προβλέπεται σε 9,4% φέτος και είναι υψηλότερος από το μέσο όρο. Η ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος θα είναι της τάξεως του 5,5% και 1,4% το 2023, επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τις ανεπτυγμένες αλλά και τις αναδυόμενες αγορές.
Το 9% ανοδικό περιθώριο του εγχώριου δείκτη προκύπτει βάσει από το συνδυασμό της “από κάτω προς τα πάνω” (bottom up) και της “πάνω προς τα κάτω” (top down) προσέγγισης της JPΜ. Στην πρώτη περίπτωση το περιθώριο ανόδου είναι 8% και στη δεύτερη περίπτωση είναι 10%. Η πρώτη προσέγγιση είναι bottom up, οι αναλυτές προσθέτει τις επιμέρους εκτιμήσεις των κερδών μετά φόρων για κάθε μία από τις εταιρείες ενός δείκτη για να δημιουργήσει μια συνολική πρόβλεψη. Ονομάζεται προσέγγιση “από κάτω προς τα πάνω” επειδή τα στοιχεία προέρχονται από το κατώτατο επίπεδο δηλαδή κάθε μετοχή. Η προσέγγιση από “πάνω προς τα κάτω”, αντίθετα, ξεκινά από την ευρύτερη οικονομία, γίνεται ανάλυση των μακροοικονομικών δεικτών, καθώς και του τι συμβαίνει με τον εταιρικό τομέα, το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τους φορολογικούς συντελεστές των εταιρειών, και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσαν αυτά τα στοιχεία για να προβλέψουν τα συνολικά εταιρικά κέρδη.
Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία της JP Morgan, ο δείκτης MSCI Greece εμφανίζει αποτίμηση 7,2 φορές σε όρους μελλοντικού δείκτη αποτίμησης κερδοφορίας (P/E), ο οποίος είναι χαμηλότερα από τις 10,6 φορές του δείκτη MSCI EM. Στο δείκτη εσωτερικής αξίας (P/BV), η σχέση είναι στις 0,8 φορές και επίσης εμφανίζει έκπτωση σε σχέση με τον δείκτη MSCI EM. Για το 2023, η J.P. Morgan εκτιμά αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή μόλις 6%, επίδοση που επίσης είναι υψηλότερα από το μέσο όρο των αναδυόμενων αγορών. Η μερισματική απόδοση στο 5% κινείται σε υψηλά επίπεδα ενώ στα αρνητικά είναι ο χαμηλότερος δείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Green Cola: Μπήκε και επίσημα στη λιανική αγορά της Ιαπωνίας
- Ομιλος AKTOR: Παρέδωσε την επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες απώλειες με επιλεκτικές αγορές – Motor Oil, Cenergy και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεχωρίζουν
- Οριακή ενίσχυση του ευρώ 0,03%, στα 1,1660 δολάρια
- Νεκρός από παράσυρση τρένου στη Λάρισα – Στο σημείο η ΕΜΑΚ, καθηλωμένος ο συρμός (Βίντεο)
- Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα με 19 νεκρούς και εκατοντάδες κρούσματα
- Νέα αύξηση επιτοκίων στο 3% από την Τράπεζα της Νότιας Κορέας
- Ελληνικοί Patriot ανέκοψαν αεροπορική απειλή στη Σαουδική Αραβία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









