Τεχνολογία

Kaspersky: Κλοπές δεδομένων με malware σε πάνω από τις μισές εταιρικές συσκευές

Το ποσοστό (53%) έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο από το 2020

Εταιρικές είναι πάνω από τις μισές συσκευές που έχουν μολυνθεί με malware κλοπής δεδομένων, σύμφωνα με στοιχεία του Kaspersky Digital Footprint Intelligence.

Το ποσοστό (53%) έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο από το 2020, ενώ το κακόβουλο λογισμικό εκτελέστηκε πάνω από μια φορά στο 21% αυτών των περιπτώσεων.

Ως απάντηση στην αυξανομένη απειλή των infostealers στους εταιρικούς χρήστες, η ομάδα Kaspersky Digital Footprint Intelligence εφιστά την προσοχή σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, προσφέροντας, παράλληλα, τακτικές αντιμετώπισης των εκάστοτε κίνδυνων.

Με βάση τα ευρήματα, το μεγαλύτερο μερίδιο μολύνσεων από infostealer βρέθηκε στην έκδοση Windows 10 Enterprise. Το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει την κατανομή των επιθέσεων μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων των Windows 10, που εκτείνεται από το 2020 έως το 2023.

Μολύνοντας απλά μια και μόνο συσκευή, οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς – προσωπικούς και εταιρικούς. Σύμφωνα με στοιχεία της Kaspersky, ένα αρχείο καταγραφής περιέχει τα προσωπικά στοιχεία εισόδου, κατά μέσο όρο, σε 1,85 εταιρικές εφαρμογές web, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των εφαρμογών web mail, συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων πελατών και εσωτερικών συστημάτων.

Τι πεοτείνει η Kaspersky; Για να μειώσετε τον αντίκτυπο μιας παραβίασης δεδομένων που προκαλείται από infostealer, η εταιρία προτείνει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Αλλάξτε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί και παραμείνετε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.
Συμβουλεύστε τους τυχόν μολυσμένους χρήστες να εκτελούν σαρώσεις του antivirus σε όλες τις συσκευές ώστε να αφαιρεθεί τυχόν κακόβουλο λογισμικό
Παρακολουθήστε το dark web για παραβιασμένους λογαριασμούς, ώστε να εντοπίζετε παραβιασμένους λογαριασμούς πριν επηρεάσουν την ψηφιακή ασφάλεια των πελατών ή των εργαζομένων. Εδώ μπορείτε να βρείτε έναν λεπτομερή οδηγό ελέγχου.
Χρησιμοποιήστε το Kaspersky Digital Footprint Intelligence για να εντοπίσετε πιθανές απειλές και να τις αντιμετωπίσετε άμεσα.
Για ενισχυμένη προστασία από infostealers απειλές, αναπτύξτε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας, προσφέροντας με αυτόν τρόπο συνεχή ενημέρωση και αξιολόγηση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu