«Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας; Ή είμαστε μια χώρα η οποία βασίζεται στο μίσος και στις αντιπαλότητες;» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε με τους αδύναμους συμπολίτες μας. Είμαστε με όλη την κοινωνία», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγαίικα Αχαΐας.
Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο της επίσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι οι κάτοικοι του είπαν ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τους έχει επισκεφτεί ποτέ. «Για άλλους, είναι για μία κουκκίδα έξω από τον χάρτη. Για εμάς, είναι Ελλάδα», τονίζει και θέτει τα εξής ερωτήματα: «Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας; Ή είμαστε μια χώρα η οποία βασίζεται στο μίσος και στις αντιπαλότητες;».
Σημειώνει ότι «κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε»: «Μια κουλτούρα που προέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έχει μέσα της μία ηττοπάθεια, έναν ραγιαδισμό ή είμαστε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η οποία τους αγκαλιάζει όλους και θέλει να οικοδομήσει πάνω σε θεμέλια Δικαιοσύνης;». Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε μία τέλεια χώρα, αλλά μπορούμε λίγη παραπάνω ομόνοια, λίγη παραπάνω ενότητα, λίγη συμπόνοια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του καταυλισμού, όπως, μεταξύ άλλων, προβλήματα εκπαίδευσης και ένταξης στα σχολεία, ρατσισμό, εγκατάλειψη. «Έχουμε ζητήσει έξτρα κάδους, έχουμε ζητήσει να φτιάξουν τα αυλάκια, να μπουν υπόνομοι, να ζούμε σε σωστές συνθήκες», του είπαν. Ο κ. Κασσελάκης ρώτησε αν δέχονται ρατσισμό, παίρνοντας την απάντηση ότι «εμείς είμαστε προς τα έξω, επειδή δε φαινόμαστε, δεν μας κοιτάνε».
«Σας θεωρούν δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους», είπε. «Ναι, ίσως και τρίτης και τέταρτης», σχολίασαν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι «είναι θέμα αξίας για μας, είναι το ποιοι είμαστε». «Είμαστε με τους αδύναμους συμπολίτες μας. Είμαστε με όλη την κοινωνία. Αρχίζοντας με ευαισθησία στα στρώματα που δεν μπορούν να αρχίσουν από κάπου για να δουν μια άσπρη μέρα», πρόσθεσε. «Κοίτα τώρα που μπήκες εσύ να βοηθήσεις, όχι μόνο εμάς, όπου μπορείς, όλο τον κόσμο», του είπαν. Μεταξύ άλλων είπαν στον κ. Κασσελάκη ότι «είχαν ανοίξει κι εδώ ένα κέντρο κοινότητας που όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε κανονικά», «εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο, είχαμε παιδίατρο, πήγαιναν άνθρωποι και έγραφαν τα φάρμακα τους» και ότι μετά που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, έκλεισε.
Αναλυτικά η ανάρτησή του
«Πήγα στον καταυλισμό των Ρομά, στα Σαγαίικα Αχαΐας. Μου είπαν οι κάτοικοι ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τους έχει επισκεφθεί ποτέ.
Για άλλους, είναι για μία κουκκίδα έξω από τον χάρτη. Για εμάς, είναι Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας; Ή είμαστε μια χώρα η οποία βασίζεται στο μίσος και στις αντιπαλότητες;
Κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Έλληνες είμαστε. Μια κουλτούρα που προέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έχει μέσα της μία ηττοπάθεια, έναν ραγιαδισμό ή είμαστε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η οποία τους αγκαλιάζει όλους και θέλει να οικοδομήσει πάνω σε θεμέλια Δικαιοσύνης;
Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε μία τέλεια χώρα, αλλά μπορούμε λίγη παραπάνω ομόνοια, λίγη παραπάνω ενότητα, λίγη συμπόνοια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη».
Πήγα στον καταυλισμό των Ρομά, στα Σαγαίικα Αχαΐας.
Μου είπαν οι κάτοικοι ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τους έχει επισκεφθεί ποτέ.Για άλλους, είναι για μία κουκκίδα έξω από τον χάρτη. Για εμάς, είναι Ελλάδα.
Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας; Ή… pic.twitter.com/LyIPTHD0YH— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 16, 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








