Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καταργήσει τα τρία αγγλόφωνα προπτυχιακά Τμήματα: Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ελληνικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα οποία ιδρύθηκαν με προοπτική να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Το υπουργείο Παιδείας λέει “όχι” στην προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ο Αριστείδης Μπαλτάς καταργεί τα τρία πρώτα αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα, παρότι πανεπιστήμια από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία είχαν δείξει ιδιαίτερα θετική στάση στην ενημέρωση που τους απηύθυναν τα ελληνικά ΑΕΙ.
Το θέμα της κατάργησης των τριών τμημάτων θα τεθεί στην αυριανή σύνοδο πρυτάνεων στην οποία έχει προσκληθεί ο κ. Μπαλτάς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αναστάτωση στο Μετρό λόγω εισβολής ατόμου στη σήραγγα
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- TITAN: Ισχυρή ανάπτυξη στο α’ εξάμηνο με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας
- Στα διασταυρούμενα πυρά Αυστραλίας και Ρωσίας το Telegram για τρομοκρατία
- TITAN S.A. - Οικονομική κατάσταση TITAN S.A. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- TITAN S.A. - Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2026
- Νέο χρυσό συμβόλαιο 1,6 δισ. δολαρίων από το Πεντάγωνο στη SpaceX του Μασκ
- Βουτιά 37% στα κέρδη της BMW, η κρίση ξεπερνά την Κίνα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






