Ελλάδα

Κατασκευές: Δεύτερη παράταση για το έργο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

Το έργο προκηρύχθηκε μαζί με ένα ακόμα έργο Δράμα-Αμφίπολη τον Αύγουστο του 2022 

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, δόθηκε παράταση έως 14 Μαρτίου για την έναρξη της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου για έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην ανακατασκευή του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκη-Έδεσσα. Η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου αφορά το στάδιο κατά το οποίο θα καθοριστεί το τελικό τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου και εν συνεχεία θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές. Το έργο προκηρύχθηκε μαζί με το Δράμα-Αμφίπολη τον Αύγουστο του 2022 και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Intrakat και η κοινοπραξία του Mytilineos-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Η παράταση δόθηκε γιατί δύο από τους παραπάνω ενδιαφερόμενους ζήτησαν παράταση κατά δύο εβδομάδες. Αρχική ημερομηνία της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου είχε οριστεί η 29 η Ιανουαρίου ενώ η πρώτη παράταση που είχε δοθεί ήταν για τις 15 Φεβρουαρίου.

Το έργο και ο διαγωνισμός

Το έργο περιγράφεται ως Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και Λειτουργία – Συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας στις διατάξεις του ν. 3389/2005, με σκοπό την υλοποίησή του ως έργο Σύμπραξης Δημοσίου Iδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), καθώς επίσης και για την υποστήριξή της για το σύνολο της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης του Έργου.

Το ΣΔΙΤ προκηρύχθηκε μαζί με το Δράμα-Αμφίπολη από τον Αύγουστο του 2022.  Η διάρκεια της σύμβασης είναι 26 έτη με τα τέσσερα πρώτα να αφορούν στην κατασκευή του οδικού άξονα και αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού έως και κατά 8 λεπτά για τις διαδρομές Θεσσαλονίκη- Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη – Σκύδρα.

Όπως και ο οδικός άξονας Δράμας- Αμφίπολης, έτσι και εκείνος που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα θα είναι κάθετοι της Εγνατίας και δε θα έχουν διόδια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu