Θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου (16:00').
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” και άλλες επείγουσες διατάξεις».
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι: α) η ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για τους διαχειριστές πιστώσεων και τους αγοραστές πιστώσεων και την τροποποίηση των οδηγιών 2008/48/ΕΚ και 2014/17/ΕΕ (L 438), β) η εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς και ο ενισχυμένος έλεγχός της, γ) η εν γένει προστασία των οφειλετών, και δ) η ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις που είχαν υποβληθεί κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και η εξέταση νέων αιτημάτων που υποβλήθηκαν και από μη συστημικές τράπεζες.
Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου (16:00′).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σφαλιάρα σε Τραμπ και από τον Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ στο Μίσιγκαν
- Κρις Πάπας: “Οι πολίτες απαίτησαν αλλαγή – Μεταφέρουμε τον αγώνα στην Ουάσινγκτον”
- Hellenic Properties: Δύο εξαγορές ξενοδοχείων το 2027, «αγκάθι» το κατασκευαστικό κόστος με άνοδο 40% στην τετραετία
- Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος (10:00)
- Στο Χρηματιστήριο επιστρέφει η Uni Systems. Προς δημόσια προσφορά μετοχών από Quest
- Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί Ρεπουμπλικανοί κρατούν τις έδρες τους στο αμερικανικό Κογκρέσο
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Έναρξη διαδικασίας για τη δημόσια προσφορά και εισαγωγή των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας “Uni Systems M.A.E.” στη Ρυθμιζόμενη Αγορά της Euronext Athens
- Ανοιγμα Τραμπ στους Δημοκρατικούς μετά τις ενδιάμεσες εκλογές – Απορρίπτει τα περί προσωπικής ήττας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








