Πρωτογενές πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 0,24% του ΑΕΠ, προβλέπει τα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 2,3% φέτος και 1,3% το 2016. Το ΑΕΠ το 2016 θα διαμορφωθεί στα 173,365 δισ. ευρώ. Η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί στο 25,8% του χρόνου (από 25,4% φέτος).
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού προβλέπεται να ανέλθουν σε 53,344 δισ. ευρώ έναντι 53,480 δισ. ευρώ φέτος, ενώ το σύνολο των δαπανών θα ανέλθει σε 55,685 δισ. ευρώ έναντι 55,690 δισ. ευρώ το 2015. Ειδικότερα, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθουν σε 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,4 δισ. ευρώ φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΑΑ: Άνοδος επιβατών, αλλά χαμηλότερα έσοδα και κέρδη στο α΄ εξάμηνο – Επενδύσεις επέκτασης €950 εκατ. έως το 2030
- ΧΥΤΑ: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ για έργα επέκτασης
- Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης
- Πιερρακάκης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Ο επενδυτής δεν προστατεύεται με εγκυκλίους»
- Deloitte: Πάνω από €40 δισ. τα έσοδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – Η ανάπτυξη «ζορίζει» τους συλλόγους
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,18% με «έκρηξη» τζίρου αλλά πάρτι από HELLENiQ ENERGY, Motor Oil, ΔΕΗ
- Fed: Σταθερά τα επιτόκια έως το τέλος του 2026 βλέπει η πλειοψηφία των αναλυτών
- Safe Bulkers: Με μεγάλο discount το placement στα 6,70 ευρώ, αντλησε 80,4 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








