Αναδιανομή πλούτου, εγγυημένες συντάξεις και πάταξη της φοροδιαφυγής είναι οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» τον Κώστα Μπλιάτκα, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις και τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης είναι να παρέμβει και να δημιουργήσει κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
«Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» είπε και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό “άλυτο πρόβλημα”, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.
«Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα· να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.
»Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός» ο κ. Κατρούγκαλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FT: Η ΕΕ προετοιμάζεται για «απευθείας» συνομιλίες με τον Πούτιν
- Volkswagen Joy: Εγγύηση έως 10 χρόνια για τα νέα Volkswagen στην Ελλάδα
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ρευστοποιήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Βουτιά 8,35% από Maersk
- Η Ευρώπη χρηματοδοτεί έως 60.000 ευρώ καινοτόμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνη
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Eurobank: Η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά στασιμοπληθωρισμού – Πιο έντονα στην ευρωζώνη
- Η Kosmocar Trucks & Buses στην Transport Show 2026 με ολοκληρωμένες λύσεις MAN
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







