Ανομοιογενής, ωστόσο, η εικόνα σε κάποιες περιοχές
Μειωμένες για τρίτη συνεχόμενη χρόνια εμφανίζονται οι ποσότητες συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές της χώρας.
Κατά την ΚΕΟΣΟΕ, οι βασικοί λόγοι ήταν οι επιπτώσεις των παγετών της 20ης Μαρτίου και της 10ης Απριλίου αφενός και η ξηρασία ως αποτέλεσμα της έλλειψης βροχοπτώσεων και φέτος.
Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΚΕΟΣΟΕ, υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις όπως τα αμπελουργικά διαμερίσματα της Μακεδονίας για τις πρώιμες ποικιλίες και το ξινόμαυρο που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν υψηλές προδιαγραφές και ποσότητες, ενώ και η Ήπειρος καταγράφει άνοδο.
Στον αντίποδα, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, υπάρχουν προβλήματα ως προς τις αναμενόμενες ποσότητες.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλία και ειδικότερα στον Τύρναβο, αναμένεται ελαφρά αυξημένη η παραγωγή σε σύγκριση με την περσινή καταστροφική χρονιά, αν και η περιοχή συγκαταλέγεται σε αυτές που έπληξε ο παγετός της περασμένης άνοιξης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή παραμένει σε επίπεδα κατώτερα του δυναμικού της περιοχής και για την κύρια ποικιλία του Μοσχάτου Τυρνάβου.
Επιπρόσθετα, αναφορικά με τις αμπελουργικές περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής και της Εύβοιας, οι επιπτώσεις των παγετών της Άνοιξης έθεσαν εκτός παραγωγής μεσοσταθμικά το 55% έως 60% των αμπελώνων. Δοκιμάζοντας τις διαθέσεις των αμπελουργών για συνέχιση της καλλιέργειας, αφού με την πάροδο των ετών, τα εγκαταλελειμμένα αμπελοτεμάχια αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον εισόδου νέων αμπελοκαλλιεργητών. Σε σχέση, δε, με την παραγωγή στη Νεμέα, ο μέσος όρος παραγωγής Αγιωργήτικου ανά στρέμμα εκτιμάται στα 500 kg, χαμηλή απόδοση στην οποία συνέβαλλε και η εμφάνιση περονόσπορου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών
- ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ρεκόρ πωλήσεων με €100 εκατ. στο εξάμηνο, αλλά μεγάλη πίεση στην κερδοφορία
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Οικονομική έκθεση ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.E. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Seanergy: Ρεκόρ κερδοφορίας στο β’ τρίμηνο και επενδυτική επέκταση 591 εκατ. δολαρίων
- EURONEXT ATHENS: Διάσπαση του σημαντικού κλάδου «Διαχειριστής Αγοράς», χωρίς πρόσθετες πληροφορίες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








