Εκτός από την Philips πτώση σημειώνουν και οι μετοχές της ενέργειας λόγω σημαντικών απωλειών στην τιμή του πετρελαίου
Οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με άνοδο στην εκκίνηση των συναλλαγών την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που χαρακτηρίζεται από την δημοσιοποίηση σειράς εταιρικών και οικονομικών στοιχείων.
Η ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.
Την Τετάρτη, η Ευρωζώνη θα δημοσιοποιήσει προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και το οικονομικό κλίμα, ενώ η Γερμανία θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την απασχόληση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άνοιξε με άνοδο 0,2% ενώ στις 11:00 το ποσοστό της ανόδου είχε διευρυνθεί στο 0,4% με τον δείκτη να επανέρχεται σε επίπεδα άνω των 520 μονάδων και συγκεκριμένα στις 520,85 μονάδες. Να σημειώσουμε πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν διορθωτική και σημείωσε πτώση μετά από δύο εβδομάδες ανόδου.
Ανοδικά κινείται ο κλάδος των αερομεταφορών με κέρδη περίπου 1%.
Ο ενεργειακός τομέας υποχωρεί 1,7%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν σημαντική πτώση 5% αφού το Ισραήλ δεν έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Μεγάλη πτώση 13% σημειώνει η μετοχή της Philips 13% αφού η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές πωλήσεων για το τρέχον έτος.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι κλειστό λόγω της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πετραλιάς για Προϋπολογισμό: Φοροελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2026 και 1,6 δισ. ευρώ το 2027
- Δήμας για ΥΠΑ: Μετατρέπεται σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου
- Όμιλος GRAMPET: Νέος Γενικός Διευθυντής της Grup Feroviar Român ο Klaus Kraetzschmar
- ΤτΕ: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση έκδοσης συμβολαίων στην ασφαλιστική DioDea
- Δίκη για τα Τέμπη: Ξεκινάει στις 23 Μαρτίου με κατηγορούμενους στελέχη του ΥΠΟΜΕ, του ΟΣΕ και της Hellenic Train
- Συμφωνία MSD – Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για τη συν-προώθηση του εμβολίου Gardasil 9® κατά του HPV
- Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν ενέκρινε τη δόση των 2,1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
- ΟΤΕ: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η είσπραξη του μερίσματος χρήσης 2019
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις