Με την μείωση 50% των λιμενικών τελών οι τιμές συγκρατήθηκαν
Στο γεγονός της συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από σήμερα 1η Μαΐου αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του από τη Σύρο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ούτε τώρα ούτε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Εμείς μειώσαμε 50% τα λιμενικά τέλη και συγκρατήθηκαν οι τιμές», σημείωσε ο ίδιος. «Με ασφάλεια, καλά ταξίδια σε όλους, καλές θάλασσες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την προσβασιμότητα στα νησιά. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η δυνατότητα μετακίνησης από την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα λιμάνια προς όλα τα νησιά μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα για όλους», υπογράμμισε.
Σημειώνεται, ότι λόγω της υποχρέωσης από την ΕΕ να χρησιμοποιούν όλα τα πλοία από την 1η Μαΐου «πράσινο» καύσιμο, που είναι πιο ακριβό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν προαναγγείλει από σήμερα αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 12% έως 15%. Προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές και να μη γίνουν αυτές οι αυξήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%. Έτσι, επιτεύχθηκε ο στόχος να μη γίνουν οι αυξήσεις που θα ίσχυαν από σήμερα.Για παράδειγμα, το ατομικό ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την οικονομική θέση από Πειραιά για Ηράκλειο αυτήν τη στιγμή είναι στα 41 ευρώ. Στην περίπτωση που τα εισιτήρια αυξάνονταν κατά 12%, ο επιβάτης στο ατομικό οικονομικής θέσης θα έπρεπε να πληρώσει 45,92 ευρώ, ενώ αν η αύξηση ήταν στο 15% το ατομικό εισιτήριο θα κόστιζε 47,15 ευρώ.
Επίσης, ένα ζευγάρι από Πειραιά για Σύρο με επιστροφή καταβάλλει σήμερα 186 ευρώ για τα εισιτήρια. Στην περίπτωση που αυξάνονταν κατά 12% η αύξηση θα ήταν στα 208 ευρώ και στο 15% στα 214 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Επί τάπητος» από τον Χατζηδάκη στο ΚΥΣΟΙΠ οι εκκρεμότητες στα μεγάλα έργα
- Wall Street: Απώλειες μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον Moody’s
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μαντουδίου από τους σεισμούς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε Αθήνα και Κρήτη για απάτες με αγροτικές επιδοτήσεις
- Superbet: Δεν έχουμε καμία σχέση με την ιστοσελίδα (super-bet.gr), που φέρεται να σχετίζεται μαζί μας
- Σάντσεθ: Το Ισραήλ πρέπει να αποκλεισθεί από τον διαγωνισμό της Eurovision
- Scope Ratings: Οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες μεταξύ των πιο κερδοφόρων της ΕΕ
- Πειραιώς: Διάκριση στο Risk Management στα βραβεία «The Banker Technology Awards 2025»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις