"Τα ηλικιακά όρια, θα διατηρηθούν στα 40 έτη για τους μάχιμους, αλλά θα αυξηθούν στα 50 έτη για τους οδηγούς"
Συνάντηση με εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, από τους αρχικούς 2.500 εποχικούς πυροσβέστες, το 2025 θα έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα πάνω από 1.600 άτομα, ενώ τόνισε ότι «τα ηλικιακά όρια, θα διατηρηθούν στα 40 έτη για τους μάχιμους, αλλά θα αυξηθούν στα 50 έτη για τους οδηγούς».
Επιπλέον ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι για τους παλιούς εποχικούς πυροσβέστες, θα ισχύσει μοριοδότηση για κάθε αντιπυρική περίοδο, ώστε να αξιοποιηθεί η προϋπηρεσία και η πρότερη εμπειρία και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα θα συνεχίσουν με νέες προσλήψεις από τη δεξαμενή των εποχικών πυροσβεστών για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμα στελέχη.
Αναφορικά με τους παλιούς εποχικούς πυροσβέστες μεγαλύτερης ηλικίας, η κυβέρνηση εξετάζει αν και πού υπάρχουν ανάγκες σε σχετικό ή συναφές αντικείμενο στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα – όπως για παράδειγμα στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων ή στις δασικές υπηρεσίες – προκειμένου να απορροφηθούν σε αυτές τις θέσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βιολάντα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Τρικάλων
- Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Το Κίεβο καλείται πολύ συχνά σε παραχωρήσεις» – Ζητά εκεχειρία για τη διεξαγωγή εκλογών
- Αποχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες – Προειδοποιούν πως ο αγώνας συνεχίζεται
- Μητσοτάκης στην έκθεση HORECA 2026: Αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική περίοδο, η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη
- Δυναμικό ξεκίνημα στην επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας
- Στάρμερ στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Ανάγκη να υπάρξει μια σκληρή ισχύς έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί»
- Ευρωπαϊκή ρήτρα συλλογικής άμυνας ζητά η Φον Ντερ Λάιεν
- Σδούκου: Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








