Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας θα συνεχίσει να διευρύνει το άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών
Το Πεκίνο θα εντατικοποιήσει την εφαρμογή πολιτικών υποστήριξης για τον τομέα του εμπορίου των υπηρεσιών, καθώς αναμένεται ότι θα διατηρηθεί την αναπτυξιακή δυναμική του στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, δήλωσε στις 27 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εμπορίου Σενγκ Κιουπίνγκ.
Η συνολική οικονομική αξία του κινεζικού εμπορίου των υπηρεσιών κατέγραψε ετήσια αύξηση 8% στα 3,9 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 470 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο εξάμηνο του 2025, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ, τόνισε o ίδιος.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας θα συνεχίσει να διευρύνει το άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών, αλλά και την υλοποίηση ευρύτερων πιλοτικών πρωτοβουλιών σε τομείς, όπως, οι τηλεπικοινωνίες, η προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και η εκπαίδευση για την προώθηση της προσφοράς και για την εξέλιξη της ποιότητας των υπηρεσιών, πρόσθεσε ο Σενγκ.
Νέα μέτρα για την υποστήριξη της εξαγωγής υπηρεσιών θα εισαχθούν σύντομα, ενώ θα ενισχυθεί η δημοσιονομική, η οικονομική υποστήριξη, αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη του τομέα του εμπορίου των υπηρεσιών, καθώς θα βελτιώνεται συνεχώς, το περιβάλλον υλοποίησης των υποστηρικτικών πολιτικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΟΠΑΕ: Υποστήριξη αστέγων πολιτών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Ορμπαν – Πούτιν: Συνάντηση για πετρέλαιο, αέριο και Ουκρανία
- Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup
- Πειραιώς: Στο 2% η ανάπτυξη το 2026, αλλά στο 1,7% το 2027 λόγω τέλους του Ταμείου Ανάκαμψης
- ΔΥΠΑ: Το Σάββατο 29/11 η 48η Ημέρα Καριέρας στη Δράμα
- Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αύριο (29/11) η Αθήνα από τις 10:00 έως τις 14:00
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1572 δολάρια
- Ηλεκτρονικές αγορές: Αυξήθηκαν από 22% σε 91% σε όλες τις περιφέρειες της ΕΕ το 2024 – Μακράν η Ολλανδία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








