Την ώρα που Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι εισέρχονταν στη δεύτερη μέρα ευρείας διαπραγμάτευσης στη Μαδρίτη για τους δασμούς - Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 2,6%
Η Κίνα έκρινε ότι η Nvidia Corp. παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας, αυξάνοντας την πίεση προς την Ουάσιγκτον εν μέσω ευαίσθητων εμπορικών διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η κρατική Διοίκηση Κρατικής Ρύθμισης της Αγοράς (SAMR) ανακοίνωσε σε λιτή δήλωση ότι ο αμερικανικός κολοσσός μικροτσίπ παραβίασε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 2,6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας κρίθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού μετά την εξαγορά της Mellanox Technologies, κατασκευάστριας εξοπλισμού δικτύων, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Αρχή μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας.
Η Nvidia είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει κυρώσεις για την υπόθεση αυτή. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε το 2020.
Η αναπάντεχη ανακοίνωση ήρθε καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι εισέρχονταν στη δεύτερη μέρα ευρείας διαπραγμάτευσης στη Μαδρίτη για τους δασμούς, που μπορεί να επηρεάσουν τη σχέση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Το Σαββατοκύριακο, η Κίνα ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά έρευνα αντι-ντάμπινγκ για έναν τύπο ημιαγωγού που κατασκευάζεται από αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Texas Instruments, των οποίων οι μετοχές επίσης χάνουν περίπου 2% πριν από το άνοιγμα της αγοράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: O Οκτώβριος των δύο ταχυτήτων, πτώση για Γενικό Δείκτη και τράπεζες, κέρδη έως 18% ορισμένες μετοχές
- Κόκκινα δάνεια: Οι καλομαθημένοι «servicers» δεν πήγαν στη Βουλή
- Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού
- Βρετανική υποχώρηση για την κινητικότητα των νέων ενόψει της συνόδου με την ΕΕ
- Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίρα Ματζίαν
- Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στη Γκράβα
- Στο σκοτάδι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









