Νέα

Κίνδυνος για υγεία: Φάρμακο – “μαϊμού” για τον διαβήτη στο διαδίκτυο

Η γνωστή φαρμοκοβιομηχανία Lilly κατέθεσε μήνυση κατά 11 διαδικτυακών φαρμακείων για τη διακίνηση του πλαστού φαρμάκου στην Αμερική που φέρει την επωνυμία της . Δείτε ποιο είναι

Η Eli Lilly (LLY.SW) κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ για την αναστολή της εισαγωγής, πώλησης ή διανομής των φερόμενων ως πλαστών εκδόσεων του φαρμάκου της για το διαβήτη Mounjaro. Το Mounjaro, ή τιρεζεπατίδη, είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται παράλληλα με τη δίαιτα και την άσκηση για τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των ενηλίκων με διαβήτη τύπου 2. Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος κατηγόρησε 11 διαδικτυακά φαρμακεία ότι πωλούσαν τιρζεπατίδη, παρόλο που οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα προϊόντα δεν περιείχαν “τίποτα περισσότερο από αλκοόλη ζάχαρης”.

Οι εταιρείες που αποτελούν στόχο της καταγγελίας είναι οι εταιρείες Artic Peptides, Strate Labs, Supopeptide, The Triggered Brand και Unewlife με έδρα τις ΗΠΑ, η βρετανική Biolabshop, η ισπανική Super Human Store, η Steroide Kaufen με έδρα την Πολωνία και οι κινεζικές Audrey Beauty, Mew Mews Company και AustroPeptide.


Η φαρμακοβιομηχανία που είναι εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο πρόσθεσε ότι τα προϊόντα δεν πέρασαν από τον ρυθμιστικό έλεγχο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, εκθέτοντας ενδεχομένως τους ασθενείς σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu