Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Όπως ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του Ανδρ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup.
«Aυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπράιτχαρτ.
Καταλήγοντας η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αγορά οχημάτων: Απότομο «φρένο» τον Αύγουστο, στο -33,1% τα καινούργια αυτοκίνητα
- ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 10% στις τιμές εισαγωγών της βιομηχανίας τον Ιούλιο, προάγγελος αύξησης κόστους και πληθωρισμού
- Η απασχόληση ανεβαίνει στην ΕΕ. Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη βελτίωση
- LG: Νέο εργοστάσιο 310 εκατ. δολ. στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία)
- Καύσιμα: Ξεπέρασε τα €2,10 το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ- ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
- «Ανησυχητική» η κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης Εμανουέλ Μουλέν
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 10.09.2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








