Οικονομία

Κομισιόν: Στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τις 8 Δεκεμβρίου

Οι επαφές με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, τονίζοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείσα, ωστόσο, για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κ. Αντρέεβα είπε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα, όπως στον προϋπολογισμό του 2015, τα «κόκκινα» δάνεια, την είσπραξη των φόρων και άλλες πηγές δημοσίων εσόδων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, η οποία θα επιστρέψει μόλις υπάρξει πρόοδος στα παραπάνω θέματα.

Η κ. Αντρέεβα είπε, μεταξύ άλλων, πως το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα. Σημείωσε ακόμη ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί χαιρέτησε την άποψη που εξέφρασαν οι ελληνικές αρχές για την άμεση αντιμετώπιση βασικών θεμάτων με στόχο τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας.

Οικονομία

close menu