«Η ελληνική επιχειρηματικότητα συνεχίζει να παρακολουθεί με ανησυχία την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων, ενώ αναμένει εναγωνίως μία βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Είναι βέβαιο ότι, οι Έλληνες επιχειρηματίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα επιδιώξουν το μέγιστο δυνατό όφελος από τα περιορισμένα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για το κλείσιμο της συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Ο ίδιος σημειώνει ότι οι προσδοκίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας από την επόμενη ημέρα της συμφωνίας είναι η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 10,3 δισ. ευρώ, να εξυπηρετήσει την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα ύψους 5,7 δισ. ευρώ, βελτιώνοντας τις συνθήκες ρευστότητας.
Η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωτράπεζας θα δώσει αέρα 3,5-4 δισ. ευρώ και να περισταλεί το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Δημόσιο και τις επιχειρήσεις, ενώ σταδιακά θα μπορούσαν να περιοριστούν και τα capital controls.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Avis: Κέρδη με κρατική ώθηση από τα εκατοντάδες εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης
- ΒΙΟΡΥΛ: Σταθερές πωλήσεις αλλά αύξηση κερδών λόγω χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης
- Αλλαγή στη θέση του προέδρου της IBM Ελλάς
- Καίγεται το θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδί (video)
- Κλείνουν αύριο τα δάση σε Κασσάνδρα και Σιθωνία λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
- Πέντε νεκροί από νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Κάιρο
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης
- Συναγερμός στην Πάτρα για φωτιά στα Καρτσαναίικα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







