Οι σκληροί δείκτες, νοσηλείες, διασωληνώσεις και θάνατοι, παρουσίασαν αύξηση στο διάστημα 2-8 Δεκεμβρίου
Σταθεροποίηση παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 2-8 Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα:
Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών Covid στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 632. Καταγράφηκε αύξηση 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid είναι 28, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 24.
Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 11 και οι διασωληνωμένοι τους 21. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων
διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν εννιά.
Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε εθνικό επίπεδο, το σταθμισμένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα συγκριτικά με τα ιστορικά δεδομένα, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Από τις 27/9 αναγνωρίστηκε από το ECDC ως στέλεχος ενδιαφέροντος η υπο-παραλλαγή KP.3 της ΒΑ.2.86, ενώ υπό παρακολούθηση τέθηκε και η υπο-παραλλαγή XEC της ΒΑ.2.86.
Τόσο η KP.3 όσο η XEC δεν έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Το στέλεχος που συνεχίζει να επικρατεί στις ανιχνεύσεις είναι το KP.3.
Όσον αφορά τη γρίπη, καταγράφηκαν δύο νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαθανάσης: Παράταση 5 μηνών για τις αιτήσεις στο στεγαστικό πρόγραμμα Σπίτι μου II
- ΤΕΡΝΑ: Στην κυκλοφορία τα 136 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Ε65
- Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα για την πορεία (βίντεο)
- Ορμπαν: Η υποστήριξη της ΕΕ προς το Κίεβο είναι τρέλα
- Ελβετοί για εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ: «Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας στον διάβολο»
- Μπέζος: Επενδύει σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης προσελκύοντας κεφάλαια 6,2 δισ. δολάρια
- Άντριους Κουμπίλιους (Επίτροπος Άμυνας ΕΕ): Η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ «μέσα στα επόμενα 2 έως 4 χρόνια»
- Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις πληγείσες περιοχές από την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








