Διεθνή

Κράτος της Παλαιστίνης: Επίσημη αναγνώριση και από την Αρμενία

147 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν πλέον αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

Περισσότερα από τα 3/4 των χωρών μελών του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης που ανακηρύχθηκε από την παλαιστινιακή ηγεσία πριν από 35 χρόνια.

Τελευταία χώρα που αναγνώρισε, σήμερα, το παλαιστινιακό κράτος είναι η Αρμενία, ενώ ο πολύμηνος πόλεμος του Ισραήλ στην Γάζα ενισχύει τις τοποθετήσεις υπέρ της επίσημης αναγνώρισης.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που έχει καταρτίσει η Παλαιστινιακή Αρχή και τις τελευταίες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων των χωρών, 147 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν πλέον αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Πριν από την Αρμενία, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Σλοβενία, και τέσσερις χώρες της Καραϊβικής, η Τζαμάικα, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και οι Μπαχάμες, προστέθηκαν στον κατάλογο από τον οποίο απουσιάζουν οι περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Στα μέσα του Απριλίου, οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην απόφαση για την ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλους στον διεθνή οργανισμό.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu