Σε εξέλιξη η αποτίμηση από τον ΕΛΓΑ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Οροπέδιο Λασιθίου χθες, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους αγρότες, “πνίγοντας” στην κυριολεξία καλλιέργειες πατάτας κηπευτικών και φράουλας.
Μέσα σε λίγες μόλις ώρες έπεσαν πάνω από 10 χιλιοστά νερού, σύμφωνα με τον Γεωπόνο, Γιάννη Σμυρνάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ στην περιοχή, Κώστας Φουκαράκης, προχώρησε άμεσα σε επιτόπια αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής.
Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Ανατολή», δήλωσε ότι «οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν σημαντικές καταστροφές, ιδιαίτερα στις πατατοκαλλιέργειες που βρίσκονται στο πιο ευαίσθητο στάδιο ανάπτυξης», επισημαίνοντας ότι «θα ακολουθήσουν οι επίσημες εκτιμήσεις ζημιάς από τον οργανισμό, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τις απαραίτητες αποζημιώσεις»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω οι τράπεζες, πιέσεις σε άλλες μετοχές
- Αποκαλύψεις Ρωσίας για δολιοφθορά και κυρώσεις στο πυρηνικό έργο της Αιγύπτου
- Εκτόξευση κερδών για τη Shell στα 10,81 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2026
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Profile: «Παγκόσμια πρώτη» στο Λονδίνο για το ProfileOne με αμφίδρομη συνδεσιμότητα AI μέσω MCP
- Νέες νυχτερινές ρυθμίσεις στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης για το Flyover
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Από τα 3 στα 5 ευρώ για τα μικροδέματα
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΕΚΤ: Προς διατήρηση επιτοκίων στη σκιά της γαλλικής κρίσης και της ενεργειακής ακρίβειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








