Οικονομία

Κτηματολόγιο Αθηνών: Τι λέει το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το χάος με τις 12ωρες ουρές!

Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, υπενθυμίζει το υπουργείο – Απίστευτη ταλαιπωρία στην Αριστοτέλους

Ατελείωτες ουρές αναμονής σχηματίζουν για ώρες οι πολίτες έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, οι οποίοι στήνονται από αργά το βράδυ ώστε να καταφέρουν να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας για να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν.

Ουρές πολιτών σχηματίζονται στην οδό Αριστοτέλους, έξω από το Κτηματολόγιο, καθώς ακόμα υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί.

Όπως φαίνεται, για να εκδώσει κάποιος ένα πιστοποιητικό θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, που αγγίζει ακόμα και τις… δώδεκα ώρες.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που στήνονται έξω από το Κτηματολόγιο από αργά το βράδυ. Τα ονόματά τους γράφονται σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτήριο.

Κάποιοι μάλιστα φαίνεται πως βρίσκονταν στο σημείο από τις 20:30 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Το πρωί υπάλληλος του Κτηματολογίου παίρνει το χαρτί και μοιράζει χαρτάκια προτεραιότητας ανάλογα με τον αριθμό του συμβολαίου τους.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η λίστα μετρούσε ήδη 55 άτομα, με τους πολίτες να προβληματίζονται για το κατά πόσο θα προλάβουν να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο, αρκετοί ήταν εκείνοι που διανυκτέρευσαν το προηγούμενο βράδυ έξω από το κτίριο.

Τι λέει το υπουργείο

Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr. Αυτό αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται πολίτες οι οποίοι επιχειρούν να εξυπηρετηθούν από το Κτηματολόγιο Αθηνών.

«Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική», αναφέρει το υπουργείο.

«Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά», προσθέτει.

Όπως επισημαίνεται, στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων.

Ουρές και 12ωρη αναμονή

Κτηματολόγιο Αθηνών: Ουρές από τα ξημερώματα για αριθμό προτεραιότητας - LarissaPress

Προς το παρόν πάντως οι πολίτες σχηματίζουν ατελείωτες ουρές αναμονής έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, περιμένοντας υπομονετικά ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ ώστε να καταφέρουν να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η λίστα μετρούσε ήδη 55 άτομα, με τους πολίτες να προβληματίζονται για το κατά πόσο θα προλάβουν να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο, αρκετοί ήταν εκείνοι που διανυκτέρευσαν το προηγούμενο βράδυ έξω από το κτίριο.

Οικονομία

close menu