Από τη θέση αποχωρεί ο Γιώργος Παπαναστασίου και διορίζεται ο Μιχάλης Δαμιανός, που μέχρι τώρα υπηρετούσε ως Υπουργός Υγείας
Σε ανασχηματισμό προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αλλαγές σε πέντε χαρτοφυλάκια.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε όπως προβεί σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών της Kυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, από τη θέση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αποχωρεί ο Γιώργος Παπαναστασίου και διορίζεται ο Μιχάλης Δαμιανός, που μέχρι τώρα υπηρετούσε ως Υπουργός Υγείας.
Από τη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποχωρεί ο Γιάννης Παναγιώτου και διορίζεται ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας.
Ο Μάριος Χαρτσιώτης μετακινείται από Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας. Στη θέση του διορίζεται ο Κωνσταντίνος Φυτιρής.
Στη θέση του Μιχάλη Δαμιανού στο Υπουργείο Υγείας διορίζεται ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.
Από τη θέση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας φεύγει η Μαριλένα Ευαγγέλου και διορίζεται η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.
Η τελετή διαβεβαίωσης και ανάληψης καθηκόντων των νέων Υπουργών και αξιωματούχων της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2025.
“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν τα απερχόμενα μέλη της Κυβέρνησης και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πτώση στις αγορές φοβούνται οι επενδυτές λόγω νέων δασμών Τραμπ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ρούτε για τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Οργή για τη νέα σύμβαση ελληνικού δημοσίου – Hellenic Train
- Kάζακς (ΕΚΤ): Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη «σε πόλεμο» με τη Ρωσία
- Κρίση ΗΠΑ – ΕΕ στη Γροιλανδία: Καμπανάκι Deutsche Bank για πτώση του ευρώ
- Πεζεσκιάν κατά ΗΠΑ: Η επίθεση στον ανώτατο ηγέτη ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του έθνους του Ιράν
- Νταβός 2026: Στη σκιά της κρίσης στη Γροιλανδία ξεκινά αύριο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69 – 74: Ο Αταμάν «ξανακοιμήθηκε» και τα έβαλε με τους παίκτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








