Σήμερα, στην Κεντρική Μακεδονία δραστηριοποιούνται 12.000 μεταποιητικές μονάδες όπου απασχολούνται 71.000 άτομα, δηλαδή το 25% των μονάδων και των εργαζόμενων στη μεταποίηση της χώρας, τόνισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Λουκία Σαράντη, συμμετείχε στο Forum της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ “2030. Η Νέα Ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας: Η Στρατηγική, τα Ορόσημα, οι Προκλήσεις”.
Η κα Λουκία Σαράντη τοποθετήθηκε στο πάνελ “Οικονομία – Επενδύσεις – Επιχειρηματικότητα: Η στρατηγική, οι στόχοι και ο οδικός χάρτης για ένα ισχυρό, αποδοτικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό υπόδειγμα”.
Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος του ΣΒΕ τόνισε ότι “η Βιομηχανία πρέπει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας”.
Αναφορικά με τον μεταποιητικό κλάδο στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η κα Σαράντη δήλωσε: “Για εμάς στον ΣΒΕ εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία έχει η ανάπτυξη της μεταποίησης, αρμονικά και σε συνεργασία με τον πρωτογενή τομέα και τις υπηρεσίες”.
“Στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είχαμε πάντοτε μια ισχυρή παράδοση στη μεταποίηση, που τις τελευταίες δεκαετίες τείνουμε να απωλέσουμε. Πρέπει λοιπόν να ανακτήσουμε αυτό τον παραδοσιακό μας ρόλο. Σήμερα, στην Κεντρική Μακεδονία δραστηριοποιούνται 12.000 μεταποιητικές μονάδες όπου απασχολούνται 71.000 άτομα, δηλαδή το 25% των μονάδων και των εργαζόμενων στη μεταποίηση της χώρας. Αυτό το ήδη σημαντικό ποσοστό, πρέπει τα επόμενα χρόνια να το αυξήσουμε ακόμα περισσότερο”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΣΒΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έρευνα RE/MAX: Κορυφαίοι αγοραστές ακινήτων στην Αττική το 2025, Ισραηλινοί και Τούρκοι
- ΤτΕ: Στα 6,45 δισ. ευρώ το πλεόνασμα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2024
- Αυξήσεις – φωτιά στα γεωργικά προϊόντα της ΕΕ το 2025: Βοοειδή (+26%), αυγά (+23%), φρούτα και γάλα (+10%)
- ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από 10,38 εκατ. το 2025 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειωμένος κατά 0,03%
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ερχεται η “κόκκινη νύχτα” την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
- Αποστολάκη για ρύθμιση δανείων σε ελβετικό φράγκο: Δεν αγγίζει τις απαιτήσεις των funds, εγκλωβίζει τους δανειολήπτες
- Στο δυναμικό της EY Ελλάδος ο Νίκος Μαντζούφας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Οκτώβριο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








