Επιχειρήσεις

Λ. Σαράντη (ΣΒΕ): Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη μεταποίηση στη Β. Ελλάδα

Σήμερα, στην Κεντρική Μακεδονία δραστηριοποιούνται 12.000 μεταποιητικές μονάδες όπου απασχολούνται 71.000 άτομα, δηλαδή το 25% των μονάδων και των εργαζόμενων στη μεταποίηση της χώρας, τόνισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Λουκία Σαράντη, συμμετείχε στο Forum της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ “2030. Η Νέα Ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας: Η Στρατηγική, τα Ορόσημα, οι Προκλήσεις”.

Η κα Λουκία Σαράντη τοποθετήθηκε στο πάνελ “Οικονομία – Επενδύσεις – Επιχειρηματικότητα: Η στρατηγική, οι στόχοι και ο οδικός χάρτης για ένα ισχυρό, αποδοτικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό υπόδειγμα”.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος του ΣΒΕ τόνισε ότι “η Βιομηχανία πρέπει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας”.

Αναφορικά με τον μεταποιητικό κλάδο στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η κα Σαράντη δήλωσε: “Για εμάς στον ΣΒΕ εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία έχει η ανάπτυξη της μεταποίησης, αρμονικά και σε συνεργασία με τον πρωτογενή τομέα και τις υπηρεσίες”.

“Στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είχαμε πάντοτε μια ισχυρή παράδοση στη μεταποίηση, που τις τελευταίες δεκαετίες τείνουμε να απωλέσουμε. Πρέπει λοιπόν να ανακτήσουμε αυτό τον παραδοσιακό μας ρόλο. Σήμερα, στην Κεντρική Μακεδονία δραστηριοποιούνται 12.000 μεταποιητικές μονάδες όπου απασχολούνται 71.000 άτομα, δηλαδή το 25% των μονάδων και των εργαζόμενων στη μεταποίηση της χώρας. Αυτό το ήδη σημαντικό ποσοστό, πρέπει τα επόμενα χρόνια να το αυξήσουμε ακόμα περισσότερο”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΣΒΕ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu