Επιχειρήσεις

Λαχαναγορά Ρέντη: Επαφές και διεργασίες με ψηφιακές πλατφόρμες για κατ’ οίκον παραγγελίες

O CEO του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος

Γίνονται συζητήσεις τους τελευταίους μήνες για να ξεκινήσει στις αρχές του 2025

Συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη Λαχαναγορά του Ρέντη, εταιρεία, η οποία ανήκει στο Υπερταμείο, την ώρα που γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία η την έναρξη, στις αρχές του 2025 για συνέργειες που θα αποβούν προς όφελος των καταναλωτών που επιθυμούν φρέσκα προϊόντα από τα καταστήματα της αγοράς στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον CEO του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) στον οποίο ανήκει η λαχαναγορά του Ρέντη, Απόστολο Αποστολάκο, ήδη τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις ακόμα και με γνωστές πλατφόρμες τύπου Wolt και e-food προκειμένου τα φρέσκα προϊόντα της, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια να βρίσκονται με παραγγελίες μέσω διαδικτύου στην πόρτα των καταναλωτών εντός λίγων ωρών.

Κατά πληροφορίες, ο βασικός ”σκόπελος” για την πορεία των συνομιλιών αυτών είναι οι ακριβές τιμές, που μοιραία έρχονται μαζί με την προμήθεια των εταιρειών, κάτι το οποίο γίνεται προσπάθεια να εξομαλυνθεί και να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο.

Για αρχή, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να εφαρμοστεί σε κάποια σημεία της Αττικής και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία του εγχειρήματος, θα επεκταθεί και σε άλλες συνοικίες. Υπενθυμίζεται ότι στη λαχαναγορά του Ρέντη σε αυτή τη φάση υπάρχουν πάνω από 250 επιχειρήσεις, φρέσκων λαχανικών, κρεάτων και ψαριών, ενώ η συνολική αποτίμηση των καταστημάτων που βρίσκονται εντός αυτής εκτιμάται στο 85 εκατ. ευρώ.

Κατά 10% αυξημένος ο τζίρος το 2023

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπερταμείου, ο CEO του ΟΚΑΑ Απόστολος Αποστολάκος ανέφερε ότι βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης και άλλα ψηφιακά έργα όπως το e-ixthyagora και e-laxanagora, τα οποία θα λειτουργούν ως πανευρωπαϊκά market place για επαγγελματίες, με πρώτο να βγαίνει στον αέρα αυτό που αφορά τα είδη ιχθυοπωλείου, καθώς κρίνεται ως πιο ”ώριμο”.

Επίσης, κατά τον ίδιο ο κύκλος εργασιών του ΟΚΑΑ για το 2023 θα είναι αυξημένος κατά 10% σε σχέση με αυτόν του 2022, οπότε και είχε αγγίξει τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Μέσα στο 2024, δε, εξακολουθεί η αναβάθμιση και των εγκαταστάσεων της λαχαναγοράς, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερες υποδομές, καλύτερο φωτισμό, περισσότερες κάμερες στους εξωτερικούς χώρους και σύγχρονους δημόσιους χώρους υγιεινής.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της χωρητικότητάς της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, η οποία είναι πλέον στα όριά της, κάτι το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση από τους αρμόδιους φορείς, έμπορους, Υπερταμείο και κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα σχετικές οριστικές αποφάσεις. Οι συνολικές επενδύσεις, ωστόσο, που πραγματοποιούνται το 2024 στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, αναμένεται να προσεγγίσουν το ένα 1 εκατ. ευρώ, όταν ήδη έχουν υλοποιηθεί, ήδη, επενδύσεις ακόμα 1 εκατ. ευρώ από το 2020 και μετά, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων στα οποία αναπτύσσονται επιχειρήσεις που προμηθεύουν, πέρα από τους μεμονωμένους παραγωγούς από όλη την επικράτεια, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας με λαχανικά, φρούτα, κρέατα και ψαρικά.

Μ.Μπακ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu