Ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 75 εκατ. ευρώ
Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας και της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του The Ellinikon Mall, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι την 14.10.2024 η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών με την εταιρεία TRADE ESTATES Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέλος του Ομίλου FOURLIS), για την υλοποίηση Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”) στο Commercial Hub, όπου θα αναπτυχθεί και το The Ellinikon Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €31εκ, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε €75εκ.
Με την υπογραφή του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής €4,5εκ, ενώ βάσει της συμφωνίας των μερών το 75% του συνολικού τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί εντός του 2025, και το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση του έργου.
Το Retail Park θα περιλαμβάνει καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”), με διεθνείς μισθωτές, όπως IKEA, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού προορισμού νέας γενιάς στο Ελληνικό.
Συνδυαστικά το The Ellinikon Mall μαζί με το Retail Park θα συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands.
Η ολοκλήρωση των δύο αυτών αναπτύξεων θα πραγματοποιηθεί με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, διασφαλίζοντας την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας τους.
Η ανακοίνωση της Trade Estates
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΑΝΕΞ: Άλμα 58% στα καθαρά κέρδη, πωλήσεις €477,4 εκατ. και μεγαλύτερο αποτύπωμα στην αγορά
- Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες του ΙΣΑ – Kαι σε βάθος 5ετίας
- Ο Γένσεν Χουάνγκ απορρίπτει τους νέους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Eurostat: Οριακή υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Ιούλιο – Πτώση 2% στην Ελλάδα
- ΤτΕ: Ελλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο του 2026
- Eurostat: Στο 3,1% η αύξηση του κόστους εργασίας στην Ευρωζώνη το β΄τρίμηνο – Στο 3,9% η Ελλάδα
- Η Wide Media Group ενισχύεται στο ραδιόφωνο με KISS FM, REBEL FM και νέα αθλητική συχνότητα
- Φον ντερ Λάιεν: Ο Καναδάς πρώτο «συνδεδεμένο μέλος» της ΕΕ – Το σχέδιο για ενέργεια, άμυνα, AI και «περιορισμό» Κίνας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








