Οικονομία

Λεωφορεία: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πληρωμή με κάρτα ή κινητό τηλέφωνο

Τι αναφέρουν οι συνδικαλιστές ΟΑΣΑ

«Για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου» τονίζει το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ίδιος αναφέρει πως «στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις. Επομένως είναι πολύ θετικό όπως είπαμε ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο».

«Τα χαρτάκια αν εφαρμοστεί αυτό με την κάρτα σιγά – σιγά θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν όπως και η κάρτα. Υπάρχει μια εφαρμογή την οποία μπορεί ο επιβάτης να κατεβάσει στο κινητό του να μεταφέρει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και μέσω του NFC που έχει το κινητό του να φορτίσει την κάρτα του. Επομένως και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους επιβάτες να γλιτώσουν ταλαιπωρία ώστε να μπορούν να μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους […] Για τους πιο ηλικιωμένους θα παραμείνει ο παλιός τρόπος του εισιτηρίου, δεν θα εξαφανιστούν τα εισιτήρια δια μαγείας και κατευθείαν, απλά για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές και την πιστωτική τους κάρτα στο λεωφορείο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Επομένως για αυτούς θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Οικονομία

close menu