Ο γεννημένος στο Σικάγο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ εξελέγη την Πέμπτη από τους συναδέλφους του καρδινάλιους
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ θα τελέσει λειτουργία σήμερα Παρασκευή 09/05, μια ημέρα αφότου έγινε ο πρώτος Αμερικανός επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, με τον κόσμο να παρακολουθεί για ενδείξεις του τι είδους Πάπας θα είναι.
Ο γεννημένος στο Σικάγο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ εξελέγη την Πέμπτη από τους συναδέλφους του καρδινάλιους για να ηγηθεί των 1,4 δισεκατομμυρίων καθολικών του κόσμου μετά από ένα μυστικό κονκλάβιο στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού.
Στις 11:00 π.μ. (12 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής, ο 69χρονος θα επιστρέψει στο παρεκκλήσι για να τελέσει μια ιδιωτική λειτουργία με τους καρδιναλίους που θα μεταδοθεί από το Βατικανό, εκφωνώντας την πολυαναμενόμενη πρώτη του ομιλία ως Πάπας.
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές χειροκρότησαν τον Λέοντα όταν εμφανίστηκε στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου χθες το βράδυ, αλλά πολλοί δεν ήξεραν ποιος ήταν.
Pope Leo XIV embraces each of the Cardinal electors just after he accepts his election to become the 267th Pope. pic.twitter.com/0cP28r7mam
— Vatican News (@VaticanNews) May 8, 2025
Ο Αμερικανός, ο οποίος πέρασε δύο δεκαετίες κάνοντας ιεραποστολικό έργο στο Περού και έγινε καρδινάλιος μόλις το 2023, βρισκόταν στις λίστες πολλών παρατηρητών του Βατικανού για τους πιθανούς πάπες.
Τις επόμενες ημέρες, από τη λειτουργία της Παρασκευής μέχρι την προσευχή Regina Coeli το μεσημέρι της Κυριακής και τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο Βατικανό τη Δευτέρα το πρωί, οι πράξεις και τα λόγια του θα εξεταστούν προσεκτικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμας: Με το σύστημα DLS αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας
- Κένεθ Ρογκόφ: Τα κρυπτονομίσματα αποδυναμώνουν την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου
- «Στροφή» Χουάνγκ (CEO Nvidia): «Οραματιστής» ο Ντόναλντ Τραμπ
- Γαλλία: Σε σαμποτάζ οφείλεται το blackout στην πόλη των Καννών
- Κεφαλογιάννης: Η Πυροσβεστική αναλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα
- Λορένς Οέρ (Γαλλίδα πρέσβης): «Έλληνες και Γάλλοι χρειαζόμαστε την προώθηση της ευρωπαϊκής άμυνας»
- Απαγωγή γιου επιχειρηματία: Ποινικές διώξεις για 4, ανάμεσά τους ο τράπερ Ivan Greko
- Νέος πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας ο Απόστολος Καμαρινάκης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις