Η κρίση κόστους ζωής οδήγησε και τους Βρετανούς σε εκπτωτικά σουπερμάρκετ
Οι πωλήσεις της Γερμανικής αλυσίδας Lidl αυξήθηκαν κατά 12%, με 4,5 εκατομμύρια αγοραστές να περνούν τις πόρτες της κατά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα στα Βρετανικά καταστήματα της. Η αλυσίδα είπε ότι πουλούσε μια γαλοπούλα κάθε δύο δευτερόλεπτα και περισσότερους από 2.000 τόνους πατάτες ενώ τα πιο δημοφιλή προϊόντα ήταν αυτά ιδιωτικής ετικέτας.
Οι βρετανοί επέλεξαν φέτος για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους τα εκπτωτικά σουπερμάρκετ όπως το Lidl και το Aldi λόγω της κρίσης κόστους ζωής.
Ο Ryan McDonnell, Διευθύνων Σύμβουλος της Lidl GB, δήλωσε: «Είμαι απίστευτα περήφανος για την απόδοσή μας αυτά τα Χριστούγεννα σε αυτή που ήταν η πιο πολυσύχναστη περίοδος συναλλαγών στην ιστορία μας. Ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σούπερ μάρκετ στη χώρα, καλωσορίσαμε περισσότερους πελάτες από τις πόρτες μας από ποτέ και διασφαλίσαμε ότι παραδώσαμε την υπόσχεση ποιότητας και τιμής που περίμεναν από εμάς.
Η Aldi είπε ότι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν το 1,5 δισεκατομμύριο λίρες για πρώτη φορά τις τέσσερις εβδομάδες μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, αυξημένες κατά 8% σε σχέση με πέρυσι. Μόνο στις 22 Δεκεμβρίου, εξυπηρέτησε 2,5 εκατομμύρια πελάτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: O Οκτώβριος των δύο ταχυτήτων, πτώση για Γενικό Δείκτη και τράπεζες, κέρδη έως 18% ορισμένες μετοχές
- Κόκκινα δάνεια: Οι καλομαθημένοι «servicers» δεν πήγαν στη Βουλή
- Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
- Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού
- Βρετανική υποχώρηση για την κινητικότητα των νέων ενόψει της συνόδου με την ΕΕ
- Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίρα Ματζίαν
- Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στη Γκράβα
- Στο σκοτάδι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








