Θα κάνουν το δρομολόγιο γύρω από την Αφρική για να αποφύγουν τον κίνδυνο επίθεσης
Η δανέζικη εταιρία Maersk ανακοίνωσε ότι ανακατευθύνει τέσσερα από τα πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχαν κολλήσει στην Ερυθρά Θάλασσα πίσω προς τη διώρυγα του Σουέζ και το μακρύ ταξίδι γύρω από την Αφρική για να αποφύγει τον κίνδυνο επίθεσης από τους αντάρτες της Υεμένης.
Οι Χούτι επιτέθηκαν πρόσφατα σε πλοία στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου της Maersk πριν από μία εβδομάδα, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο και αυξάνοντας τους φόβους για μια νέα κρίση στον παγκόσμιο πληθωρισμό, καθώς οι τιμές των ναυτιλιακών ναύλων εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου μια πολυεθνική επιχείρηση για τη διασφάλιση του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά πολλές ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιοκτήτες φορτίων εξακολουθούν να εκτρέπουν τα πλοία γύρω από την Αφρική.
Η Maersk, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε προσπαθήσει για λίγο να ξαναρχίσει τα ταξίδια στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από μια παύση, δήλωσε την Τρίτη ότι τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της θα αποφύγουν και πάλι τη διαδρομή που δίνει πρόσβαση στη διώρυγα του Σουέζ, μια παράκαμψη μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








