Η BILD αποκαλύπτει ότι επρόκειτο να εμφανιστεί την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, για υπόθεση η οποία αφορούσε «κατάχρηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης
Η εισαγγελία αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 50χρονου Σαουδάραβα οδηγού που φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, για φόνο και απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της τοπικής εισαγγελίας.
Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, όμως η δυσαρέσκεια του υπόπτου με τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Γερμανία στους Σαουδάραβες πρόσφυγες μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο, δήλωσε ο εισαγγελέας στην πόλη Μαγδεμβούργο σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη χθεσινή επίθεση, κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.
Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές ο δράστης
Ο φερόμενος ως δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο έναντι 90 ημερών φυλάκισης για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης μέσω απειλών για εγκληματικές πράξεις».
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ (Der Spiegel, BILD), ο Ταλέμπ Α. απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικής αξίας 900 ευρώ για «διατάραξη της δημόσιας ειρήνης μέσω απειλών για εγκληματικές πράξεις». Το ποσό των 10 ημερών/ημέρα υποδηλώνει ότι ο Σαουδάραβας ζούσε τότε με προνοιακό επίδομα. Σύμφωνα με το Spiegel, ο 50χρονος σήμερα Σαουδάραβας έφτασε στην Γερμανία το 2006 με βίζα η οποία αφορούσε την ειδίκευσή του στην ψυχιατρική. Αίτηση ασύλου όμως υπέβαλε μόλις το 2016, ενδεχομένως επειδή διαφορετικά θα έπρεπε τότε να εγκαταλείψει την χώρα.
Κατά την ακρόασή του στο παράρτημα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της περιοχής του, δήλωσε ότι έχει αποκηρύξει το ισλάμ και έγραψε μάλιστα βιβλίο με τον τίτλο «Δημιουργική διάψευση του ισλάμ», για την έκδοση του οποίου επιδίωξε να συγκεντρώσει χρήματα μέσω «Crowdfunding», χωρίς ωστόσο επιτυχία. Ο Ταλέμπ Α. δήλωσε επίσης στους υπαλλήλους της υπηρεσίας ότι, λόγω ενός επεισοδίου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο, απειλείτο με εκτέλεση εάν επέστρεφε στην πατρίδα του.
Η εφημερίδα BILD αποκαλύπτει επίσης ότι ο φερόμενος ως δράστης επρόκειτο να εμφανιστεί την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο, για υπόθεση η οποία αφορούσε «κατάχρηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης». Ενδεικτικά, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει καταγγελία και ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής και, όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν σε σύγχυση.
Από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για ειδικευμένο γιατρό, ψυχίατρο, ο οποίος εργαζόταν εκεί από τον Μάρτιο του 2020. Από το τέλος Οκτωβρίου όμως απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τον Κέβιν Γουόρς επιλέγει ο Τραμπ για την ηγεσία της Fed
- Νέα απεργία των ταξί την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
- Eurostat: Ενδεχόμενες υποχρεώσεις και μη εξυπηρετούμενα δάνεια το 2024 των χωρών της ΕΕ
- Κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ του Champions League
- Eurostat: Με αύξηση 1,5% του ΑΕΠ θα κλείσει το 2025 στην ευρωζώνη – Στο +0,3% το δ΄τρίμηνο
- Ο Λεκορνί πέρασε όλο τον προϋπολογισμό του 2026 στη Γαλλία χωρίς ψηφοφορία
- Κατώτατοι μισθοί 2026 στην ΕΕ: Μόνο 6 χώρες πάνω από 1.500 ευρώ – Στα 2.704 ευρώ το Λουξεμβούργο
- Πάνω από 1.000 ευκαιρίες απασχόλησης στην 51η “Ημέρα Καριέρας” της ΔΥΠΑ στο Βόλο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









