"Η είσοδος ενός νέου παίκτη στον τραπεζικό τομέα της Μάλτας θα συμβάλει στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού"
Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Clyde Caruana υποδέχτηκε με ικανοποίηση την είδηση της επικείμενης εξαγοράς της HSBC Μάλτας από την CrediaBank (πρώην Attica Bank), δηλώνοντας ότι η κίνηση αυτή θα «προωθήσει τον υγιή ανταγωνισμό» και θα ενισχύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Μάλτας.
Χαρακτηρίζοντας την είδηση ως «σημαντική εξέλιξη», ο Caruana δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta ότι η εξεύρεση ενός αγοραστή που να ικανοποιεί τόσο τις ανάγκες της HSBC όσο και της Μάλτας «ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία».
«Η συμμετοχή του αγοραστή στο Ευρωσύστημα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που ενισχύει τη θέση και την αξιοπιστία του», δήλωσε ο Caruana, προσθέτοντας ότι αυτό ενισχύεται περαιτέρω από τη μειοψηφική συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην τράπεζα.
Η είσοδος ενός νέου παίκτη στον τραπεζικό τομέα της Μάλτας θα «συμβάλει στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και στην περαιτέρω ενσωμάτωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Μάλτας στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Caruana.
«Η διαδικασία θα παραμείνει υπό αυστηρή εποπτεία των ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη», δήλωσε ο υπουργός.
Οι δηλώσεις του Caruana έρχονται μετά την επιβεβαίωση από την CrediaBank ότι επιλέχθηκε ως προτιμώμενος υποψήφιος αγοραστής, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωση της HSBC για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη Μάλτα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Caruana είχε εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με αρκετούς από τους αρχικούς υποψήφιους αγοραστές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








