Ανανεώθηκε η θητεία για την περίοδο έως τον Φεβρουάριο του 2026
Ανανεώθηκε για ακόμα δύο χρόνια η θητεία της κυρίας Μαρίας Ρίτα Γκάλλι, προκειμένου να ασκεί καθήκοντα ανώτατης εκτελεστικής διευθύντριας του ΔΕΣΦΑ για την χρονική περίοδο από 08.02.2024 έως 07.02.2026, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και έγκριση του βασικού μετόχου της εταιρείας που είναι η ιταλικλή Snam Spa.
Για την ανανέωση της θητείας η αμοιβή της κυρίας Γκάλλι ορίστηκε κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ και συγκεκριμενα σε ποσό των 494.754 ευρώ ετησίως, πλέον Φ.Π.Α. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετακίνησης, ταξιδίων καθώς και άλλων επιχειρησιακών εξόδων τα οποία καλύπτει επιπλέον ο ΔΕΣΦΑ. Το ποσό μπορεί να φαίνεται μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά οι μισθοί σε αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού είναι υψηλότεροι.
Όπως είναι γνωστό ο ΔΕΣΦΑ έχει ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 66% και ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την ιταλική εταιρεία Snam Spa μέσω της ενδιάμεσης εταιρείας Senfeluga Α.Ε. Συμμετοχών και Ενεγειακών Υποδομών (34% παραμένει στο ελληνικό δημόσιο). Εκτός από την Snam μέτοχοι στη Senfeluga είναι η Enagas Internacional SLU, η Fluxys SA (μαζί με την Snam είναι οι οι τρεις μεγαλύτεροι ευρωπαίοι διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου) και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου.
Ο ΔΕΣΦΑ έχει οφεληθεί τα τελευταία χρόνια από τη στροφή της χώρας στο φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις το 2022 είχε έσοδα 278,337 εκατ. ευρώ (από 202,697 εκατ. ευρώ το 2021) και καθαρά κέρδη 81,607 εκατ. ευρώ (από 63,135 εκατ. ευρώ το 2021).
Χρ. Ι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις