Τράπεζες

Με καθυστέρηση πολλών ετών έλεγχοι σε Intrum και Θεά Αρτεμις!

O διευθύνων σύμβουλος της Intrum Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να διενεργήσει ελέγχους σε εταιρείες είσπραξης οφειλών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού βραχίονα της Intrum, για να διαπιστώσει εάν συμμορφώνονται ή όχι με τη νομοθεσία. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

Μέχρι στιγμής η Intrum και μια άλλη εταιρεία, η Thea Artemis Financial Solutions ( νομικό πρόσωπο που διαχειρίστηκε δάνεια της Attica Bank, με τις ευλογίες και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος) βρίσκονται υπό έλεγχο, συμπλήρωσε η πηγή στο Βloomberg, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Περισσότερες εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ελέγχους στο μέλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να διακριβωθεί εάν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Την είδηση επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της σουηδικής μητρικής εταιρείας, με δήλωσή της στο Bloomberg. Η σουηδική Intrum «δεν έχει πρόβλημα με την Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε μέσω email η εκπρόσωπος της εταιρείας Kristin Andersson, προσθέτοντας ότι η διεξάγεται τακτικός έλεγχος. «Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν σημαντικά ευρήματα», πρόσθεσε ο Andersson.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu