Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης τον Ιανουάριο του 2022, η Motor Oil και η ΔΕΗ προχωρούν με γνώμονα την από κοινού διαμόρφωση της «ενεργειακής λύσης του μέλλοντος», αναφέρει ανακοίνωση.
_x000D_
Αναλυτικά:
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η «Συμφωνία Μετόχων» και η ίδρυση της νέας εταιρείας τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, στις οποίες η συναλλαγή θα γνωστοποιηθεί.
_x000D_
H νέα εταιρεία θα έχει σκοπό την ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μεγάλους και έμπειρους συμβουλευτικούς οίκους, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμικότητα των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διάθεσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
_x000D_
Παράλληλα, η νέα εταιρία θα επιδιώξει να αναπτύξει τέτοια έργα σε εκείνες τις τοποθεσίες, όπου θα ελαχιστοποιείται το κόστος παραγωγής και θα εξυπηρετούνται περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, καθώς και να εξασφαλίσει χρηματοδοτική ενίσχυση μέσω διαφόρων διαθέσιμων εργαλείων, ώστε το παραγόμενο πράσινο υδρογόνο να είναι οικονομικά προσιτό κατά το μέγιστο δυνατό.
_x000D_
Με την πρωτοβουλία αυτή, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην εγχώρια ενεργειακή αγορά ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προωθήσουν τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα καθαρό περιβάλλον, μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μέσω της ανάπτυξης έργων παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου που θα προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υλοποιώντας σήμερα μια ενεργειακή λύση του μέλλοντος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου μέσα στο 2026
- Μετά την Κρήτη, Κέρκυρα και προσεχώς Αθήνα για την Melia Hotels
- Άννα Σμυρλιανού: Νέα Talent Aquisition Manager στην e-food
- Η Αίγυπτος έγραψε ιστορία: Στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά, απέκλεισε την Αυστραλία στα πέναλτι
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








