Επιχειρήσεις

Mε υπογραφή Hilton το ξενοδοχείο που θα κατασκευάσει η Dimand στο έργο του Φιξ στη Θεσσαλονίκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος

Η συνολική επένδυση στο έργο του Φιξ αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ και έχει ορίζοντα τριετίας

Την υπογραφή της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Hilton θα έχει το έργο φιλοξενίας που θα υπάρχει στο έργο της αναμόρφωσης της ζυθοποιίας Φιξ, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand το περασμένο φθινόπωρο. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε σχετική παρουσίαση από τον επικεφαλής της, Δημήτρη Ανδριόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο ”είναι ουσιαστικά η επιστροφή της Hilton στην Ελλάδα, θα είναι πλέον το μοναδικό Hilton ως επώνυμία στην Ελλάδα, πέρα από αυτά που έχει ως συνεργασίες με άλλες επωνυμίες, η αφιξή του θα αλλάξει τη ροή του τουρισμού στην πόλη”. Στα 150 ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μόνο το 5% είναι branded, με την υπογραφή μεγάλων ομίλων.

Yπενθυμίζεται ότι πρόκειται, κατά όσα είχαν ανακοινωθεί από την επικεφαλής της Dimand τον περασμένο Νοέμβριο, πρόκειται για επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει, μέσω χρηματοδότησης, και ο στρατηγικός εταίρος της, η Τράπεζα Πειραιώς.

Η εταιρεία, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο αδειοδοτήσεων και έχοντας λάβει προέγκριση για το μικτό χρήσεων έργο, αναμένεται να το περατώσει σε μια τριετία από σήμερα, το 2029.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2026 σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα είναι ελεύθεροι χώροι, ”στο μέγεθος περίπου της πλατείας Αριστοτέλους” . Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία ενός νέου τοπόσημου που περιλαμβάνει νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατοικίες, μια μικρή ζυθοποιία, χώρους πολιτισμού και ευεξίας, σε μια επένδυση που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, ενώ η συμφωνία σηματοδοτεί και την περαιτέρω επέκταση του ομίλου στην Ελλάδα και δη στη συμπρωτεύουσα. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας συμφωνίας, παρουσία και του επικεφαλής της Hilton για την Nότια Ευρώπη, Alan Mantin, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 153 δωμάτια στο νέο κτήριο και 31 στο διατηρητέο του Fix.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu